the tastiest choice

the tastiest choice

the tastiest choice

To Oliama είναι ένα ασυνήθιστα εξαιρετικό ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικής καλλιέργειας από ανώτερης ποιότητας καρπό. Η ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή που παρέχεται σε όλα τα στάδια της παραγωγής του, βοηθά το λάδι να διατηρεί τα ευεργετικά συστατικά και την πλούσια γεύση του.
Το όνομα Oliama προέρχεται από τις λέξεις ελιά και ίαμα που κατά τους αρχαίους έλληνες σημαίνει θεραπεία-γιατρικό.

Amazing Olive Products

Η «Amazing Olive Products» είναι μια ελληνική εταιρεία που βρίσκεται στην Κρήτη, Ελλάδα. Η εταιρεία μας είναι αφιερωμένη στην παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας για μια ελίτ αγορά. Η αποστολή μας είναι να προσφέρουμε συνεχώς προϊόντα που έχουν κάτι ιδιαίτερο, όπως γεύση, άρωμα και μοναδικά συστατικά διατροφής. Με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Oliama, θέλουμε να αφήσουμε τους ανθρώπους γύρω από τον πλανήτη να γνωρίζουν τι εννοούμε όταν λέμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα του καλύτερου ελαιολάδου υψηλής ποιότητας στον κόσμο.

Περισσότερα

Η ελιά στους ολυμπιακούς αγώνες

Η ελιά για τους αρχαίους Έλληνες ήταν σύμβολο των ολυμπιακών ιδεωδών. Γι’ αυτό και το μοναδικό βραβείο που έπαιρνε ο Ολυμπιονίκης ήταν ένα στεφάνι φτιαγμένο από κλαδί ελιάς, ο «κότινος». Μέσα στο ναό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία, υπήρχε μια ελιά, η «καλλιστέφανος ελαία», από της οποίας τα κλαδιά φτιαχνόταν ο κότινος. Ο μύθος λέει ότι ο Ηρακλής φύτεψε την ελιά, μετά την ολοκλήρωση των 12 άθλων του.
Επίσης Το ελαιόλαδο ήταν το βραβείο για τους νικητές των περίφημων Παναθηναϊκών Αγώνων, που γίνονταν προς τιμή της θεάς Αθηνάς.

Η ελιά ως σύμβολο ευημερίας και πλούτου

Αυτό  τον συμβολισμό τον διεκδικεί από την αρχαιότητα, οι ελαιώνες και οι κάμποι με ελιές θεωρούνταν μέρη περισυλλογής, ηρεμίας, ευημερίας και γαλήνης της ανθρώπινης ψυχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φιλονικία της θεάς Αθηνάς με τον Ποσειδώνα για το ποιος θα είναι προστάτης της Αθήνας.Η Αθήνα προσφέροντας την ελιά νίκησε κατά κράτος τον Ποσειδώνα,  διαφυλάττοντας τον πλούτο και την ευημερία της πόλης.

Η ελιά σύμβολο δύναμης και ισχύος

Παρέχοντας δύναμη σε όποιον την κατείχε η ελιά ήταν ένα μέσο επίδειξης της ισχύς και της δύναμης.Είτε κατείχε ελαιώνα,είτε τριήρης από ξύλο ελιάς , η υπεροχή αυτού που την διέθετε ήταν δεδομένη.Το ρόπαλο του Ηρακλή,που δείχνει την Ρώμη και την ανδρεία του,το ξύλο με το οποίο ο Οδυσσέας τύφλωσε τον γίγαντα Πολύφημο ο οποίος ήταν υπό στη δύναμη αλλά με τη σοφία του και τη δύναμη του μυαλού του κατάφερε να τον νικήσει.

«Φτιάξτε το φαγητό σας με την καλύτερη ποιότητα προϊόντων»

Συσκευασία: Ένα μοναδικό αισθητικό προϊόν

Η κομψή γυάλινη φιάλη σε ματ μαύρο χρώμα προστατεύει το προϊόν από την έκθεση στο φως, στο οποίο το ελαιόλαδο είναι πολύ ευαίσθητο.
Η φιάλη αυτή είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ειδικά επεξεργασμένο, φιλικό προς το περιβάλλον γυαλί και φέρει πιστοποίηση από τον Ιταλό κατασκευαστή ότι συμμορφώνεται με τα ισχύοντα πρότυπα για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.
Στο μοναδικό γυάλινο μπουκάλι μας δεν χρησιμοποιούμε αυτοκόλλητη ετικέτα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείται μια ειδική διαδικασία υψηλής τεχνολογίας που εγγυάται μια φιάλη ανώτερης ποιότητας που διατηρεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ιδιότητες και τα συστατικά του ελαιολάδου. Ο σχεδιασμός της γυάλινης φιάλης δημιουργεί μια δυναμική και αξέχαστη παρουσία μοναδικής ομορφιάς και κομψότητας.

Η συσκευασία μας

null

To Blog μας

null

Ελαιόλαδο και Υγεία

Το ελαιόλαδο αποτελεί τη βάση της Μεσογειακής διατροφής, από τις πιο δημοφιλείς και αποδεδειγμένα υγιεινές διατροφές παγκοσμίως. Το λάδι της ελιάς περιέχει μεγάλες ποσότητες από μονοακόρεστα λιπαρά (75%) και αντιοξειδωτικές ουσίες, προστατεύοντας έτσι από το λεγόμενο οξειδωτικό στρες, το οποίο προκαλεί γήρανση.
Τα μονοακόρεστα λιπαρά θεωρούνται «καλό λίπος» και πληθώρα από μελέτες έχουν δείξει* οτι σχετίζονται με τη μείωση καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς πιστεύετε οτι το ελαιόλαδο μειώνει τα επίπεδα της «κακής χοληστερίνης» και των τριγλυκεριδίων. Επίσης, συστηματική κατανάλωση ελαιόλαδου φαίνεται να μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Περισσότερα

Ελαιόλαδο και Ομορφιά

Εκτός από την κουζίνα, το ελαιόλαδο είναι και κύριο συστατικό στο χώρο της ομορφιάς. Η Σοφία Λόρεν, η φοβερή αυτή γυναίκα, λέγεται ότι καταναλώνει δύο κουταλιές ελαιόλαδο την ημέρα και ότι το μυστικό της είναι ότι κάνει μπάνιο σε νερό με ελαιόλαδο. Απλά προσθέστε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο στο τρεχούμενο νερό και απολαύστε ενυδατωμένο και απαλό δέρμα.
Έχει βρεθεί ότι για το δέρμα, το λάδι της ελιάς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες χάρη σε μια ουσία που ονομάζεται oleocanthal. Μπορεί έτσι να βοηθήσει στην ερυθρότητα που προκαλεί η ακμή αλλά και στην καταπολέμηση άλλων δερματικών παθήσεων, όπως το έκζεμα.

Περισσότερα

Ελληνικα